Deze website bevindt zich in de Bèta – alles wat online staat werkt, maar moet nog geoptimaliseerd worden. Voor meer informatie klik hier.

Over fraud-detector

Fraud-detector is een 100% Nederlands initiatief. Daarom starten wij ook eerst binnen Nederland. Nadat we binnen Nederland voldoende kennis en ervaring hebben opgedaan met name voor wat betreft het valideren van bedrijven achter de websites, willen wij onze diensten binnen de rest van Europa beschikbaar stellen. Ons doel is om het internet veiliger te maken. Dit willen wij doen met behulp van onze tools, adviezen, informatie en diensten. Wij willen dit zo open mogelijk doen en beloven bijvoorbeeld dat alle geautomatiseerde tools op deze site voor consumenten gratis blijven. Ons doel is om een gecentraliseerd platform worden waar alles, op het gebied van internet-fraude tegengaan, bijeen komt. Ook willen wij willen dit platform zo toegankelijk mogelijk maken. Een uitkomst kan groen zijn = goed, geel of oranje voor minder goed of rood voor ‘fout’  Zo zorgen wij ervoor dat iedereen gebruik kan maken van onze tools, informatie of adviezen. De kleur is het advies, lekker simpel en voor iedereen te gebruiken.  


Over ons initiatief

Internet fraude wordt telkens groter en relevanter. Dit terwijl er te weinig initiatieven zijn die fraude effectief tegen gaan. Er zijn heel veel websites en organisaties met informatie maar waar moet je beginnen en wat is het werkelijke doel achter een site? Dit is lang niet altijd duidelijk en er is voor Europa geen duidelijke plek waar per land de relevante sites, organisaties en informatie bijeen komt om internet fraude tegen te gaan.  Hier willen wij verandering in brengen met behulp van onze tools, informatie en adviezen. Momenteel zijn wij nog aan het groeien en hebben wij zelf nog lang niet alle informatie-pagina’s of tools op onze website die wij al bedacht hebben. Stap voor stap komen er nieuwe tests bij. Nu zijn er een website test, een e-mail test en vinden van je eigen IP. De eerste tool die er bij gaat komen is een zelftest van de veiligheid van uw eigen internetverbinding. 


Ons initiatief is dus volledig gericht op het veiliger maken van het internet. Uiteindelijk willen wij een gecentraliseerd platform worden, waar alles op het gebied van internet fraude tegengaan bijeen komt. Zo hoeft u niet meer over het internet te speuren, maar kunt u simpel bij ons terecht. Ook staat bij ons openheid centraal. 

 

Onze websitetest

Onze eerste tool is onze websitetest. We hebben deze tool als eerste ontwikkeld omdat we ontdekten dat  dat veel mensen een dergelijke mogelijkheid binnen Europa missen. Bestaande tests werken meestal alleen voor Amerikaanse sites, zijn heel erg technisch van aard of gericht op SEO. Ook hebben wij gezien dat je bij sites wel een melding kunt doen maar weten we niet wat er deze meldingen gedaan wordt of wat je hier dan als consument aan hebt. 

Met onze website test test kunt u binnen 3 seconden zelf checken hoe betrouwbaar een website is. Dit is handig als u wilt weten of u iets bij een webshop kan bestellen zonder opgelicht te worden. De uitslag van de test is niet 100% van de tijd correct maar het is wel een goede indicatie. Hoe meer mensen onze website-test gebruiken, hoe betrouwbaarder deze test wordt. Bedrijven kunnen hun website bij ons valideren. Hoe meer mensen de test gebruiken, hoe meer bedrijven hun website bij ons zullen valideren. Door deze validatie weten we dat er een geregistreerd bedrijf achter de website zit. Tijdens het validatieproces kijken naar de bankrekening, naar de kvk gegevens en andere gegevens die van belang zijn voor de betrouwbaarheid en veiligheid. Als alles klopt wordt de melding voor zo’n bedrijf bij onze website test donker groen. We weten dan welk bedrijf er achter de website zit en daarmee ook wie we kunnen aanspreken bij eventuele schade. 

Het verschil tussen de website test en de bestaande keurmerken

Het eerste waarmee een crimineel zijn website uitrust is een reeks aan plaatjes van keurmerken. U kunt daardoor niet zien of het keurmerk echt is of nagemaakt. Alhoewel een keurmerk nuttig is, beschermt het dus niet voldoende tegen nepwebsites. Onze website test werkt precies andersom: Wij hebben geen keurmerk maar een keur systeem: We testen de website actief voor u zodat op elk moment een onafhankelijk oordeel gevraagd kan worden van de veiligheid en betrouwbaarheid van de webshop of website. 

 

Ons verdienmodel

Wij beloven dat voor de consumenten alle geautomatiseerde tools gratis blijven. Wij zullen voor deze tools geen kosten in rekening brengen. Nu niet en in de toekomst niet. Voor bedrijven is er wel de mogelijkheid om voor diensten te betalen. Wij gebruiken de inkomsten hiervan om de tests en website te verbeteren. Voor de websitetest kunnen bedrijven extra validatie door ons laten doen. Hiermee geeft een bedrijf de zekerheid dat een bedrijf aan te spreken is door haar bezoekers.  Voordeel voor het bedrijf is meer klanten, voordeel voor consumenten is betere testresultaten. Met het geld dat we voor deze Validatie krijgen, kunnen wij onze ontwikkelkosten betalen en personeel inhuren. Dit is de snelste manier om onze ze doelen te bereiken en ons platform uit te breiden. 
 
 

Onze identiteit en ons team

De initiatiefnemer achter Fraud Detector is een Nederlands cybercrime onderzoeksbureau, BSM Business Security Management BV. Dit bedrijf doet sinds 2004 cybercrime onderzoeken en advies, met name voor bedrijven. Met deze site komt een stukje van de kennis van de digitaal onderzoekers van BSM ook voor consumenten beschikbaar. Met onze tests voorkomen we elke dag dat mensen in nepwebsites en nep webshops trappen!

 De werknemers van Fraud Detector worden via BSM gescreend en staan onder toezicht van de afdeling bijzondere wetten van politie. Het bedrijf heeft voor het doen van cybercrime onderzoek een vergunning van het ministerie van justitie (POB 1104)