Deze website bevindt zich in de Bèta – alles wat online staat werkt, maar moet nog geoptimaliseerd worden. Voor meer informatie klik hier.

mail phishing test, een phishing simulatie voor bedrijven

Via fraud detector kunt u eenvoudig en zonder dat hiervoor software-installatie nodig is een groep e-mailgebruikers testen.

Hoe werkt de phishing simulatie?

Wij maken samen met u een eenvoudig test scenario. 1 medewerker (vaak de mail beheerder) werkt met ons samen om de test voor te bereiden en uit te werken. Dit kan meestal binnen 1 a 2 uur werk gedaan zijn.

Daarna sturen wij de testmail naar alle door u opgegeven medewerkers.

Wat testen we?

Als eerste testen wij uw techniek. Omdat de mail gespoofed is, zou deze eigenlijk niet aan moeten komen. Komt deze wel aan, dan is er in elk geval werk aan de winkel voor de systeembeheerder om dit veiliger te gaan maken.

Daarna testen we wie van de medewerkers de link in de mail aanklikt en (erger nog) welke medewerkers daarna ook nog hun echte wachtwoord aan ons afgeven.

Geen zorgen, onze servers stippen direct het wachtwoord, dat krijgen we dus niet echt. Een echte hacker zou dit wachtwoord natuurlijk wel houden en kan daarbij mogelijk bij al uw bestanden komen.

Na afloop maken wij een overzicht van het aantal mensen dat de link heeft geklikt een het aantal mensen wat de wachtwoorden heeft ingevuld. Ook krijgt u van deze personen de naam retour zodat een leermoment ontstaat. Als het nodig is kunnen we online-leersoftware gaan inrichten om mensen verder te trainen.

U heeft dus nul technische kennis nodig en test direct hoe makkelijk bijvoorbeeld ransomware of een virus via uw medewerkers mailbox uw bedrijf binnen kan komen.

Aanvullende uitleg bij deze test:

Hoe werkt het?

Nadat u een phishing test bij ons besteld heeft, neem teen medewerker van Fraud Detector contact met u op. We hebben een checklist met ongeveer 30 punten die we vooraf met elkaar meoten doorspreken. We leggen u uit hoe u de gegevens voor de test veilig kunt aanleveren en we spreken een scenario en planning af. Daarna bouwen wij de afgesproken test op. De meeste bedrijven kiezen voor een phishing- en spoofing test, maar andere scenarios zoals een macro virus test of integriteteits test hebben wij ook beschikbaar. 

 

 

De uitkomsten van de test:

Stel u eens voor: Niemand heeft op de testmail gereageerd, niemand heeft de phishing links aangeklikt en niemand heeft het wachtwoord afgegeven. Gefeliciteerd, uw medewerkers zijn goed getrained! En u kunt dat aan de hand van ons rapport nu ook aantonen. 

Dit is niet realistisch. Op verzoek hebben wij voor u referenties beschikbaar die u allemaal zullen vertellen dat grote aantallen mensen in gingen op de phishing mails en velen (soms wel tot 50 procent) het wachtwoord aan ons afgaven. De phishing test is dus een onmisbaar hulpmiddel om mensen te trainen. 

 

Op verzoek hebben wij ook een brochure beschikbaar, die u per e-mail kunt aanvragen.